Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA PAVESE **

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kromki z bułki
2 ząbki czosnku
nieco natki,sól i pipeprz
parmezan 8 łyżek
bulion 2 kostki
olej słonecznikowy 2 łyżki
żółtko jajek 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA PAVESE **

Bulion zagotować.
Zabek czosnku rozetrzeć z sola na masę.Posmarowac nią kawałki bułki, odstawic na kilka minut.
Na patelni rozgrzac olej, wrzucic pokrojony na kawałki drugi ząbek czosnku, smażyć przez chwilę( ale żeby się nie pzrypalił!!!).
Gdy się zarumieni wyjąc i na tym samym oleju smażyc pieczywo na złoty kolor.
Usmażone , gorące kromki ułożyć na dnie tależy, na nich położyć żótka( trzeba uważac , zeby sie nie rozlały)
Oprószyć sola i pieprzem.
Zalac wrzącym bulionem i obficie posypac startym serem. Podawać zaraz po przyrządzeniu.
( Bulion musi byc goracy, aby żółtko się ścięło, ja , czasem robię bez żółtka, wtedy kruszę na kawałki usmażone bułeczki robiąc z nich grzanki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak