Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FRANCUSKA ZUPA CBULOWA

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

500 gr cebuli
łyżka masła
cukier
1/2 szkalnki śmietany
2-3 łyżki mąki
sól, pieprz, nieco natki
bulion warzywny 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: FRANCUSKA ZUPA CBULOWA

Cebulę oczyścic pokroic , zalac w rondlu niewielką ilościa osolonej wody, gotowac 15 minut.
Mięką cebulę, zmiksowac lub przetrzec przez sito dodac do bulionu, razem z wywarem w którym sie gotowała.Zagotować.
Make rozprowadzić z nieiwelką ilościa wody , wlac do zupy , zagotowac ponownie,zaprawić śmietaną, przyprawić cukrem, solą, piperzem.Bardzo dobrze smakuje, szczególnie z grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak