Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z galaretą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
czosnek 3 ząbki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
curry 1 łyżeczka
marchewka 3 sztuki
oliwa 5 łyżek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cebula 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
bulion warzywny 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z galaretą

Udka z kurczaka umyć i pokroić na dwie części (podudzie i pałka). Włożyć do miski i posypać: przyprawą do kurczaka,solą,pieprzem i curry.Czosnek pokroić na cieniutkie plasterki i obłożyć kurczaka.Zostawić na godzinkę aby kurczak przeszedł przyprawami. W między czasie obrać marchewkę,pietruszkę,cebulę i pokroić w plastry. Kurczaka wyłożyć na blaszkę,obłożyć warzywami i polać oliwą z oliwek. Wstawić do piekarnika. Piec ok. godzinki.Bulion warzywny zagotować.Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach wody.Wymieszać z bulionem.Gdy kurczak ostygnie wlać do kurczaka i włożyć do lodówki do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 04.05.2013 19:52
Przyjemnego wyjmowania kości z te galarety.Co za pomysł!
iziona 04.05.2012 07:39
Dziwne, ale może być dobre
SmacznaPyza 03.05.2012 20:50
i ten kurczak w galarecie jest razem z kośćmi?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak