Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z kremem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyzka
jajko 4 sztuki
KREM ŚMIETANOWY 1 opakowanie
polewa czekoladowa 1 opakowanie
wiórki kokosowe 2 łyżeczki
miód 0,5 szklanki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z kremem

Mąkę przesiać przez sito razem z proszkiem do pieczenia.Dodać cukier,jajka,przyprawę do pierników i miód.Dobrze wyrobić na jednolitą masę.Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej mąką lub bułką tartą płaskiej formy.Piec około 40 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu ostudzić i przekroić na pół.Rozrobić krem śmietankowy wedle przepisu na opakowaniu.Przełożyć kremem ciasto i przykryć wierzchem.Rozrobić polewę czekoladową i polać na wierzch.Opsypać wiórkami kokosowymi i pozostawić w lodówce do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 02.07.2012 13:47
super ciasto
jerry1 01.06.2012 12:18
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak