Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z białą czekoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 1,5 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżki
aromat waniliowy 4 krople
biała czekolada 2 tabliczki
sól 1 szczypta
czekolada 1 ciemna

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z białą czekoladą

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut.Po upieczeniu biszkopt ostudzić.Białą czekoladę rozpuścić w rondelku i przelać na wierzch biszkoptu.Ciemną czekoladę pokroić na kawałki i pokruszyć na wierzch ciasta na białą czekoladę.Zostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 07.06.2012 14:16
musi być pyszne
caralajna 03.05.2012 21:51
ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak