Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwkowa wieża

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej do smażenia
Śliwki z kompotu 5 łyżek
kremówka 200 ml
cynamon Prymat 2 szczypty
cukier puder 2 łyżki
jajko 4
mąka 4
cukier 1
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwkowa wieża

Ubijamy białka jaj , dodajemy następnie żótka ubite z cukrami. Miksujemy na wolnych obrotach. Smażymy okragłe placuszki o średnicy szklanki na rozgrzanym oleju.

/> Kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cynamonu i cukru pudru.
Na jeden krążek upieczonego ciasta kładziemy łyżkę ubitej kremówki .
Nakładamy śliwki lekko wciskając w śmietanę .
Przykrywamy drugim krążkiem.
Dekorujemy wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 25.11.2013 00:02
wygląda bardzo apetycznie
Motorek 20.09.2013 10:53
smakowicie wygląda
kuklik 09.12.2012 18:14
świetny pomysł
edyta44 23.10.2012 22:44
pycha
wedith1 20.08.2012 10:58
Pomysłowa ta wieżyczka :)
cukiereczek 12.08.2012 20:48
apetyczna
miki47 12.08.2012 12:06
pycha
misia53 18.06.2012 10:06
jakie to śliczne
kochanyptysiu 12.06.2012 08:38
pycha
Anna152 10.06.2012 07:49
mniam
Anio?eczek 14.05.2012 17:16
apetyczne!
Kasiax18 05.05.2012 15:43
smacznie wygląda
Monika78 03.05.2012 21:53
lubie desery z dodatkiem cynamonu.. fajny pomysl
caralajna 03.05.2012 21:52
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak