Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakaem, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut.Po upieczeniu biszkopt ostudzić.Przekroić na pół.Nasączyć herbatą z cukrem. Krem czekoladowy i krem waniliowy rozrobić na mleku wedle przepisu na opakowaniu.Przełożyć biszkopt jasnym kremem.Wierzch posmarować ciemnym kremem.Nektarynki i jabłko pokroić na plasterki i ozdobić wierzch tortu.Boki przyozdobić perełkami.Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Komentarze

  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wspaniały! Pieknie się prezentuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !