Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 1,2 litr
płatki migdałowe 1 op.
Żelatyna wieprzowa Prymat
herbatniki 2 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Puszek

Ubijam bita śmietanę na gęsta masę, a w małej ilości wody rozpuszczam żelatynę i wystudzam. Następnie dodaje do ubitej śmietany. Do formy na spód kładę herbatniki, wylewam na 3 cm śmietanę do formy, następnie wkładam znów herbatniki i znów wylewam śmietanę, ponownie herbatniki i na sam koniec masę śmietanową i posypuję migałam. Odstawiam do lodówki na ok.3-5 godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 05.04.2013 21:01
świetnie wygląda
cooleczka 09.09.2012 10:48
świetny :) czy to jest forma na tartę czy jakaś inna?
Katarzyna59 29.08.2012 20:14
pyszności
rjustysia 27.08.2012 12:16
Ależ delikatnie to ciasto wygląda, takie lekkie! :)
TEtalicha 26.08.2012 18:07
superowe, i ladne i proste
Fiffi 28.06.2012 23:17
fajne
Marko 25.06.2012 10:12
super
mariel78 08.06.2012 13:33
pycha
cooleczka 28.05.2012 19:46
poproszę kawałek :)
Gosia20 15.05.2012 10:42
jakie ciacho
Papryczka 12.05.2012 15:42
super ciasto
patusia 04.05.2012 00:57
Nie dość, że mam ochotę na coś słodkiego, to jeszcze takie pyszności przyszło mi oglądać ;) Pycha! I oczywiście fajnie wygląda :)
Cukiereczek13 03.05.2012 19:48
bomba :-) świetnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak