Sposób przygotowania

Filety z kurczaka lekko rozbijamy ręką, grubsze przecinamy po połowie. Solimy i przyprawiamy pieprzem. Obtaczamy w mące, jajku, a potem w bułce tartej i smażymy na rumiano. Usmażone odstawiamy na bok w talerzyku do ostygnięcia. W garnuszku przygotowujemy zalewę. Do wody dodaję cukier, sól oraz ziele angielskie. Wrzucam cebulę pokrojoną w piórka oraz koncentrat pomidorowy. Zagotowuję, po czym wlewam ocet. Ponownie zagotowuję. Wystudzone filety przekładam do słoika i zalewam je letnią zalewą. Odstawiam do lodówki. Najlepsze na drugi dzień. Smacznego.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    tom

    super
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    ciekawe
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    fajnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    cos nowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Fajnie się prezentuje i w smaku na pewno też pyszny !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    soczysty i apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    kurczaka w occie jeszcze nie robiłam
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pomysłowe !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    jeszcze nigdy nie robiłam filetów w occie ale bardzo smacznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !