Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia. Dodać posiekane masło, żółtko, zagnieść ciasto. W razie potrzeby dodać odrobinę wody. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę, lekko przesmażyć na 2 łyżkach oleju. Z ciasta formować niewielkie placuszki. Na każdym zrobić małe wgłębienie, napełnić je cebulą i skropić olejem. Piec 30 minut w temp. 120 stopni C.

Komentarze

  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    uwielbiam takie przekąski!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    dodatek na dzisiejszego grilla, dziękuję za przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pychotka.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    proste i smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Też je robie i bardzo lubie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    proste a takie smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    malcik111

    kocham cebularzę!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    świetnie wyglądają :) ile takich cebularzy wyjdzie z Twoich proporcji ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !