Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panzanella - toskańska sałatka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciabatta 250 g
czosnek 1 ząbki
oliwa 1/4 szkl.
pomidorki koktajlowe 500 g
ogórek 1 szt.
papryka żółta 1 szt.
fasola biała 2 puszki
bazylia 1/2 pęczka
sok pomidorowy 1/2 szkl.
ocet winny czerwony 1/4 szkl.
oliwa 1/3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Panzanella - toskańska sałatka

Kroki postępowania

1
Piekarnik rozgrzewam do temp. 180-200*C. Chleb kroję na dwucentymetrowe kostki. W dużej misce łączę chleb z mieszanką czosnku i oliwy. Potrząsając naczyniem, dokładnie mieszam chleb z miksturą. Rozkładam chleb pojedynczą warstwą na blasze i zapiekam ok. 10 min., aż lekko się zarumieni.
Krok 1 - Panzanella - toskańska sałatka foto
2
W międzyczasie robię pomidorowy winegret. Pomidorowy winegret: Wkładam składniki do zakręcanego słoja, potrząsając, dobrze wymieszam.
Krok 2 - Panzanella - toskańska sałatka foto
3
Wkładam chleb do tej samej miski z pozostałymi składnikami i winegretem, mieszam składniki, ostrożnie potrząsając naczyniem. Podaję.
Krok 3 - Panzanella - toskańska sałatka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 05.04.2014 13:13
Super sałatka:)
Renataj 12.05.2013 10:37
Prezentuje się wyśmienicie.
dwa pokoje z kuchnią 03.05.2012 21:17
smakowite!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak