Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

curry
papryka mielona
Czosnek suszony Prymat
pieprz
groszek konserwowy pół puszki
pieczarki 15dag
schab bez kości 30dag
ryż 3 woreczki
cebula biała
bulion wołowy ok.600ml

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z groszkiem

Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć. Dorzucić cebulę i pieczarki. Całość trzymać na małym ogniu. Doprawić mieloną papryką, czosnkiem w proszku, pieprzem i solą. Wrzucić ryż, zamieszać i podlać bulionem. Gdy odparuje, podlać kolejną porcją bulionu - dopóki ryż nie będzie miękki. Na koniec doprawić imbirem (szczypta) i curry oraz wrzucić groszek.. Chwilę potrzymać na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak