Sposób przygotowania

Margarynę kroimy w kostkę i przekładamy do rondelka. Rozpuszczamy. Gdy będzie rozpuszczona dodajemy cukier, mleko oraz kakao. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Zdejmujemy z ognia. Białka jaj ubijamy na sztywno z solą. Do sztywnych białek dodajemy po jednym żółtku, mąkę i proszek do pieczenia. Z masy z rondelka odlewamy 100 ml, pozostałą masę dodajemy do białek. Mieszamy dokładnie, ale delikatnie. Na koniec dodajemy posiekane orzechy włoskie. Ciasto przelewamy do podłużnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 40 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu polewamy odlaną z rondelka masą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !