Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WĘDZONY ŁOSOŚ WŁASNEJ ROBOTY

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: WĘDZONY ŁOSOŚ WŁASNEJ ROBOTY

Kroki postępowania

1
Łososia dobrze oprawić i zeskrobać dokładnie łuski.Następnie dobrze wymyć w zimnej wodzie i oczyścić środek ryby.
Krok 1 - WĘDZONY ŁOSOŚ WŁASNEJ ROBOTY foto
2
Przyprawić solą,pieprzem i pokroić na mniejsze kawałki.Zamknąć w pojemniku i odstawić na co najmniej jedną dobę aby mięso przeszło przyprawami.
Krok 2 - WĘDZONY ŁOSOŚ WŁASNEJ ROBOTY foto
3
Następnego dnia ułożyć na ruszcie w wędzarni i wędzić około 2 godziny.(wędzarnia też własnej roboty)
Krok 3 - WĘDZONY ŁOSOŚ WŁASNEJ ROBOTY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 16.02.2014 17:09
uwielbiam łososia
anemon 14.05.2013 08:17
Domyślam się smaku, ja z domowej wędzarni jadłam kiedyś pstrąga, był nieziemsko peszny i smak pamiętam do dzisiaj. Zupełnie inna jakość jak te ryby ze sklepu. Ja też bardzo Ci zazdroszczę tych smaków i tej samowystarczalności.
Motorek 29.04.2013 08:37
rewelacyjna rybka
Anna169Hosz 28.04.2013 16:11
Kusząca propozycja.
kuklik 10.04.2013 15:37
szkoda że do świeżej rybki tak daleko
Pani Domu 27.03.2013 12:22
świetny łosoś
ben-ka 04.05.2012 07:57
nie mam wędzarki:{ tylko pozazdrościć!
stokrotka 03.05.2012 12:13
ale super pomysł na rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak