Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip aioli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 4 łyżki
czosnek 4 ząbki
sok z cytryny
bazylia świeża 1/3 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dip aioli

Do miseczki wkładamy majonez. Dodajemy przeciśnięty czosnek. Bazylię siekamy i również przekładamy do miseczki. Całość skrapiamy sosem z cytryny. Mieszamy. Odstawiamy na 2h do lodówki. Dip nadaje się do smażonych ryb, owoców morza, frytek, pieczonych ziemniaczków a nawet pizzy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 15.06.2012 22:54
pyszny dipy
anja3107 03.05.2012 12:03
super
treonina 03.05.2012 11:45
spróbuje :-) lubię takie dipy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak