Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły z pieczarkami w śmietanie

4.0
(29)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1/2 kg
masła 2 łyzki
cebuli 2 szt.
pieczarek 20 dag
śmietany 18% 1/2 szklanki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły z pieczarkami w śmietanie

Brokuły oczyścić, opłukać i podzielić na różyczki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem podsmażyć. Dodać brokuły i delikatnie podlać wodą. Dusić pod przykryciem. Gdy brokuły będą miękkie zalać śmietaną i wymieszać. Brokuły z pieczarkami same smakują wyśmienicie, ale są również doskonałym dodatkiem do dań obiadowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 15.10.2011 22:02
jak ja mogłem przegapić taki przepis :o)
artur7 12.05.2011 09:13
ciekawe połączenie
Kate131 05.10.2010 08:58
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak