Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapustka zasmażana o smaku grzybowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
cebula biała 2 szt.
masło 2 łyżki
proszek grzybowy 4 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kapustka zasmażana o smaku grzybowym

1. Cebulkę pokroić w półkrążki i oddzielić każdą warstwę.
2. Na patelni rozgrzać masło i dodać cebulę oraz curry, kiedy się zeszkli dodać kapustę i posypać ją proszkiem grzybowym.
3. Doprawić do smaku.

Proszek grzybowy- to mielone, suszone grzyby (ja w ten sposób wykorzystuję trzonki)
Kapusta najlepiej smakuje, jeśli odstawi się ją na około 2-3 godziny po przygotowaniu a następnie ponownie podgrzeje. Wówczas smaki połączą się i będzie ona miała mocny, grzybowy posmak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.01.2013 20:19
pyszny
Małgorzata106 12.05.2012 14:49
super
pacpaw 06.05.2012 19:37
super danie
dwa pokoje z kuchnią 03.05.2012 16:58
pyszności!
anja3107 03.05.2012 12:03
fajny pomysł
Karolinka111 03.05.2012 11:46
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak