Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z masą krówkową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier drobny 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
cukier wanilinowy 1
mąka pszenna 15 dag
margaryna 0.5
masło 1
galaretka wiśniowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z masą krówkową

Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody, przelewamy na talerz i pozostawiamy do wystudzenia. Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy żółtka ubite na puszysty kogiel mogiel z cukrem. na koniec dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem i kiedy wszystko dokładnie wymieszamy łyżką, to wylewamy to na dużą blachę od piekarnika i pieczemy 25 minut. Po wyjęciu roladę kładziemy na czystej ścierce i razem z nią zwijamy rulon. Masło i margarynę ucieramy razem - stopniowo dodajemy mase krówkową, gotowy krem rozkładamy na rozwiniętej ponownie roladzie, na brzegu ukladamy szerokie paski stężałej galaretki i zawijamy całość w rulon. Polewamy czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.04.2015 19:15
smaczne ciasto
Ola1young 23.01.2014 15:29
zjadłoby sie ,mniam
gosia56 14.11.2013 09:30
napewno pyszna
erym 10.10.2013 10:17
pieknie wyszla...
caralajna 14.02.2013 08:15
pyszna i apetyczna
Katarzyna59 18.05.2012 19:54
pysznie wygląda
Anna169Hosz 11.05.2012 11:21
Apetyczna.
polly66 04.05.2012 14:02
uwielbiam rolady z galaretką
dwa pokoje z kuchnią 03.05.2012 16:32
to musi być zabójczo dobre!
1j1o1l1a1 03.05.2012 11:29
słodziak :)
parysek10 03.05.2012 10:59
świetnie wygląda
Agnieszka91 03.05.2012 09:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak