Sposób przygotowania

Do gorącej wody wlewamy 3 łyżki syropu malinowego, a następnie mieszamy. Po chwili dodajemy żelatynę, dokładnie mieszamy, Żelatyna musi się rozpuścić. Przelać do kokilek ( lub szkła) ostudzić, wsadzić do lodówki . Wyciągamy gdy galaretka stężeje. Serki homogenizowane przekładamy do miski wsypujemy (na jeden serek 1 łyżeczka żelatyny) i całość ubijamy mikserem (około 3 minuty). Przekładamy do kokilek lub szkła. Jeśli robimy w kokilkach, to na wierzch kładziemy biszkopty- wstawiamy do lodówki na co najmniej 2h.W szkle - kruszymy biszkopty i na nie pokrojoną drobno czekoladą. Wyciągamy serniczki z kokilek maczając spód we wrzątku około minuty. Talerz przykładamy na wierzch kokilek,odwracamy do góry dnem i serniczki znajdują się na talerzu. "siekamy" dobrze schłodzoną czekoladę w drobne wiórki i obsypujemy boki czekolada. Podajemy.
*Możecie także wybrać dowolną galaretkę i rozpuścić w mniejszej ilości wody niż pokazuje instrukcja.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !