Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzać. Na stolnicę wysypać mąkę, drożdże, cukier, sól, masło i olej- wszystko zagnieść. Podczas zagniatania stopniowo dodawać mleko. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na pół godz.

Farsz:
3 łyżki przecieru pomidorowego,
15 drylowanych zielonych oliwek,
5 dag szynki,
3 papryczki czerwone z serem solankowym,
1/2 słoiczka pieczarek w naturalnej zalewie,
15 dag startego żółtego sera,
bazylia,
oregano.

Ciasto rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną formę do pizzy. Posmarować przecierem pomidorowym. Szynkę pokroić w paseczki, rozłożyć na pizzy. Olwiki przekroić na pół, papryczki i pieczarki pokroić w paski, również ułożyć na pizzy. Posypać startym serem, oprószyć ziołami. Piec ok. 20 min w temp. 200st.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Super!.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    wygląda bardzo apetycznie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wspaniale wygląda, uwielbiam pizzę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !