Sposób przygotowania

Schab rozciąć tak, by uzyskać duży płat, lekko rozbić go tłuczkiem. Natrzeć tymiankiem, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Marchewki oczyścić, wraz z morelami pokroić w kosteczkę. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle razem z marchewką i morelami, dusić do miękkości. Lekko przestudzić, dodać ser oraz bułkę tartą. Doprawić sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć natkę, na niej rozłożyć farsz. Zwinąć w roladę i zesznurować. Przełożyć do natłuszczonej formy. Podlać kilkoma łyżkami wody. Piec ok. godz. w temp. 180st.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pysznie! Ciekawy farsz z marchewki i moreli.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wspaniały pomysł na schab, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ależ tu smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacyjne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !