Sposób przygotowania

Do garnka z woda ok 3 litry wkładamy udko ,liść laurowy i kilka kulek pieprzu . Gotujemy ok 10 min ,dodajemy przyprawę kucharek. Ziemniaki kroimy w kostkę ,paprykę czerwoną także w kostkę ,marchewkę ścieramy na tarce duże oczka . Warzywa wkładamy do zupy i gotujemy. Gdy udko jest miękkie obieramy je od kości ,mięso wkładamy do zupy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę kropimy sosem sojowym i odstawiamy na ok 10 min . Na patelni na połowie masła podsmażamy pokrojoną kiełbasę i posiekana cebulę dodajemy łyżeczkę papryki słodkiej mieszamy ,dolewamy nabierkę wywaru z zupy ,mieszamy i wlewamy do garnka z zupą. Na drugiej połowie masła podsmażamy pierś na złoto. Gdy jest podsmażona wkładamy ją do garnka z zupą . Wszystkie szkodniki zupy zagotowujemy i dodajemy sos pieczeniowy rozrobiony w 1/2 szklance wody . Mieszamy . Zaciągamy śmietana . Dodajemy posiekana natkę pietruszki .

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Polecam syta
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paulina33

    pyszka :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super zupa, próbowałam i polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !