Sposób przygotowania

(Po nieudanych próbach załączenia przepisu w tradycyjny sposób, muszę zamieścić składniki w opisie).

Składniki:
*ciasto francuskie - 1 opakowanie
*woda - 100 mililitrów
*cukier puder - 400 gramów
*posypka do dekoracji - 2 łyżki
*pisaki spożywcze - 1 opakowanie
*kakao rozpuszczalne - 1 łyżka
*sok malinowy - 1 łyżka
*masło orzechowe - 1 sztuka.

Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić w nieduże kwadraty i przełożyć na wyłożoną pergaminem blachę. Z wierzchu zwilżyć odrobiną wody. Piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez ok. 10 minut. Wyjąć i pozostawić do przestygnięcia. Następnie każde ciastko przekroić na pół, posmarować łyżką masła orzechowego i z powrotem połączyć. Cukier puder podzielić na 3 miseczki. Do jednej dodać odrobinę wody, do drugiej wodę i kakao, do ostatniej sok malinowy. Dobrze wymieszać. Lukrami polewać ciastka i dekorować pisakami spożywczymi, posypką dekoracyjną, tworząc różne wzorki. Pozostawić, aż lukier wyschnie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pycha :) uwielbiam takie ciasteczka :)
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    ale kolorowe cudeńka
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Dziękuję :) Powstały pod wpływem chwili, jak 99% moich "wydziwiasków", dlatego tym bardziej ciesze się, że się podobają :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo ładne takie kolorowe.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda baaardzo apetycznie:)))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !