Sposób przygotowania

Mąkę, proszek do pieczenia połączyć w misce. Dodać margarynę, posiekać nożem. Następnie wbić żółtka. Dodać cukier, jogurt naturalny, cukier waniliowy i wszystko dokładnie wymieszać, aż powstanie kruche ciasto. W razie potrzeby dodać jeszcze trochę mąki. Przygotować stolnicę. Ciasto rozwałkować. Przygotować foremki w gwiazdki - 2 wielkości. Wykrawać ciasto najpierw większą foremką, następnie mniejszą.

Przekładać na blachę do pieczenia. Po środku każdej gwiazdki układać landrynkę (można ją wcześniej pokruszyć).

Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez ok. 10 minut. Po wyjęciu pozostawić do całkowitego przestygnięcia, aż landrynkowe witrażyki stwardnieją. Ciasteczka ładnie prezentują się zarówno na talerzu jak i powieszone na choinkę.

Komentarze

  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    fajny pomysł jeszcze nie widziałam takich ciastek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    wspaniałe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Ślicznie dziękuję :) Ja to jak weny dostanę, to jednego dnia dań jak dla wojska potrafię rzygotować, bo nie mogę się doczekać realizacji swoich pomysłów a jeśli się podobają, to bardzo mi miło i żałuję, że nie mogłam poczęstować ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo ładne ciasteczka !
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Dokładnie Iwonko, piękne ciasteczka;):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ciekawie to wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !