Sposób przygotowania

Mąkę, proszek do pieczenia połączyć w misce. Dodać margarynę, posiekać nożem. Następnie wbić żółtka. Dodać cukier, jogurt naturalny, cukier waniliowy i wszystko dokładnie wymieszać, aż powstanie kruche ciasto. W razie potrzeby dodać jeszcze trochę mąki. Przygotować stolnicę. Ciasto rozwałkować. Szklanką wycinać okrągłe ciastka. W części ciastek dodatkowo zrobić dziurki kieliszkiem tak, aby powstała parzysta liczba zarówno tych z dodatkową dziurką jak i bez niej. Przenieś na blachę do pieczenia. Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni, aż się przyrumienią.

Na upieczone całe ciastka nakładać pół łyżeczki dżemu malinowego. Ciasteczka z dziurką natomiast posypywać cukrem pudrem. Łączyć razem, nakładając ciastka z dziurką na te z dżemem.

Można serwować zaraz po przygotowaniu lub umieścić w szczelnym pojemniku i przechowywać kilka dni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    przemek20008

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Świetne. Bardzo apetycznie wyglądają!!! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !