Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z serkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 paczka
cukier 10 dag
olejek waniliowy kilka kropli
żółtko jajek 1
woda
cukier puder
jajko 1
twarożek 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z serkiem

Ciasto francuskie wyłożyć na stół i pokroić w 3 cm na 3 cm , żółtko wymieszać z wodą i posmarować pocięte ciasto . Twarożek wyjąc do miski , dodać cukier , 1 jajko , kilka kropli olejku waniliowego i dobrze wymieszać ze sobą składniki . Po wymieszaniu nabrać na jedną łyżkę stołową i wykładać na ciastka po jednej takiej łyżce następnie ciastka zawinąć górne rogi do dolnych i posmarować żółtkiem . Włożyć do pieca nagrzanego do 190 stopni C na około 20 minut.Po wyjęciu i ostygnięciu pospać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.07.2012 16:28
Super, tylko to robić.
Kamila/kami007 03.05.2012 00:38
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak