Sposób przygotowania

Wstawić wodę na kawę. W tym czasie w misce zmiksować serek mascarpone. Dodać cukier i stopniowo miksując dodawać żółtka jaj. Pod koniec ubijania dodać powoli amaretto. Zaparzyć kawę, dodając odrobinę wody tak, aby tylko rozpuścić kawę i następnie dolać zimnej wody. W osobnej misce ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z masą mascarpone. Biszkopty kolejne maczać chwilkę w kawie i ułożyć dobrze pokrytą biszkoptami pierwszą warstwę na spodzie naczynia. Następnie polać masą (1/2 masy) i powtórzyć czynność z biszkoptami, układając kolejną warstwę biszkoptów. Polać resztą masy. Wstawić do lodówki na 5 minut. Po wyjęciu posypać z wierzchu gorzkim kakao (przy użyciu sitka dla lepszego efektu) i naznaczyć serduszkiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !