Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek z rzodkwią i szczypiorkiem.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiew biała 10 dkg
Szczypiorek cienki 1/3 peczka
sól do smaku
pieprz do smaku
twaróg 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek z rzodkwią i szczypiorkiem.

Ser twarogowy, może być z wiaderka, wykładamy do miseczki.
Kilka plastrów rzodkwi białej uprzednio obranej drobno kroimy. Wrzucamy do sera. Szczypiorek siekamy, też dorzucamy, dodajemy do smaku sól i pieprz. Całość mieszamy.
Można dodać 1-2 cienko pokrojone czerwone rzodkiewki, aby poprawić kolorystykę potrawy.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 27.05.2012 20:19
mniam
Betka 13.05.2012 14:51
mmmm uwielbiam taki na kanapeczki;)
MagdaeM 02.05.2012 22:40
W sam raz na upały.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak