Sposób przygotowania

11 jaj ugotować na twardo, obrać i pokroić w grubą kostkę. 2/3 bułki tartej namoczyć w mleku i dodać do masy jajecznej. Wbić 1 surowe jajko. Pietruszkę posiekać. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z gotowej masy uformować kotlety, obtoczyć w pozostałej bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Można podawać samodzielnie lub jako dodatek do ziemniaków.

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ten przepis mi się podoba :) i zdjęcie bardzo ładne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Dziękuję ślicznie i zapewniam, że kotleciki wychodzą pyszne i wszyscy myślą, że są z mięsem ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    super :-) faktycznie można się nabrać :-p
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Genialne!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !