Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowy tęczowy deser

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 2 opakowanie
galaretka pomarańczowa 2 opakowanie
galaretka truskawkowa 2 opakowania
mleko 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
woda 1/3 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier do smaku
masło 50 g
herbatniki 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowy tęczowy deser

Galaretki każdy smak z osobna rozpuszczamy w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mleko zagotować z cukrem, dodać rozpuszczoną żelatynę i połączyć ze sobą. Czekać aż każda z galaretek zacznie gęstnieć. Herbatniki rozkruszyć, połączyć z miękkim masłem. Formę w której chcemy przygotować deser wyłożyć folią spożywczą. Na dno wyłożyć spód herbatnikowy, wylać gęstniejącą galaretkę truskawkową, wstawić do lodówki, gdy zgęstnieje wylać połowę gęstniejącej mlecznej galaretki. To samo zrobić z pozostałymi galaretkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika1968 03.05.2012 10:28
Fantastycznie wygląda
iziona 03.05.2012 07:12
Lubie takie kolorowe desery
Kamila/kami007 03.05.2012 00:39
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak