Sposób przygotowania

Galaretki każdy smak z osobna rozpuszczamy w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mleko zagotować z cukrem, dodać rozpuszczoną żelatynę i połączyć ze sobą. Czekać aż każda z galaretek zacznie gęstnieć. Herbatniki rozkruszyć, połączyć z miękkim masłem. Formę w której chcemy przygotować deser wyłożyć folią spożywczą. Na dno wyłożyć spód herbatnikowy, wylać gęstniejącą galaretkę truskawkową, wstawić do lodówki, gdy zgęstnieje wylać połowę gęstniejącej mlecznej galaretki. To samo zrobić z pozostałymi galaretkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Lubie takie kolorowe desery
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Fantastycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !