Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna karkówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 80 dag
sól 80 dag
Marynata do mięs klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna karkówka

Kroki postępowania

1
Karczek myjemy , osuszamy . Posypujemy marynatą do mięsa
Krok 1 - Pyszna karkówka foto
2
Na blaszkę wysypujemy połowę soli i kładziemy na to mięso , drugą połową soli przykrywamy karczek . Wstawiamy do piekarnika na 200 C i pieczemy około 80 minut - ( tyle co waga karczku ).
Krok 2 - Pyszna karkówka foto
3
Po upieczeniu zdejmujemy skamieniałą sól
Krok 3 - Pyszna karkówka foto
4
odstawiamy do ostygnięcia .
Krok 4 - Pyszna karkówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 24.01.2014 11:13
Pieczenie w soli jest super rozwiązaniem - zarówno mięsko, jak i rybki tak przygotowane są delikatne i soczyste :)
Seba 22.08.2013 09:12
pyszne jest takie mięsko
Łukasz15 27.03.2013 14:12
Bardzo lubię karkówkę
Anna138 23.01.2013 19:30
Extra
Motorek 21.08.2012 08:50
super mięsko
Justyna28 26.07.2012 16:33
ekstra
marzenciak1985 08.05.2012 08:01
mniam
mela25 03.05.2012 07:11
mnie też przerażała ale jest pyszna warto wypróbować :) , miękka i krucha !
Anna146 03.05.2012 00:09
ta sól mnie trochę przeraża
Wafelek2601 03.05.2012 00:08
robię bardzo podobnie, ale w samej soli, jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak