Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata zielona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata zielona 1 sztuka
mleko ukwaszone 200 ml
cukier 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
cytryna odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata zielona

W misce rozrabiamy mleko ukwaszone z cukrem, solą, pieprzem i odrobiną soku wyciśniętego z cytryny.
Sałatę myjemy i rwiemy do miski (krojenie nożem zabija witaminy). Mieszamy. Taka sałata jest dobra nie tylko jako dodatek do dań ale również do samodzielnego spożycia jako przekąska.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 04.08.2012 12:01
lubię ją jeść
matriasik 11.05.2012 01:44
Szybko i smacznie, czyli tak jak lubię!
motyl 02.05.2012 21:40
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak