Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki duszone z tłuszczem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode 2 kg
karkówka 1/2 kg
koperek 2 łyżki
cebula 2 sztuki
olej
sól do smaku
śmietana 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki duszone z tłuszczem

Kroki postępowania

1
Karkówkę kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię wylaną tłuszczem. Cebule obieramy, kroimy i wrzucamy do mięsa. Smażymy.
Krok 1 - Ziemniaki duszone z tłuszczem foto
2
Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry. Na dnie garnka układamy warstwę ziemniaków, polewamy tłuszczem z mięsem i cebulą, posypujemy koperkiem. Na to układamy kolejną warstwę i tak do wyczerpania składników. Na koniec śmietanę (lub jogurt grecki) mieszamy z odrobiną soli i polewamy z wierzchu. Garnek przykrywamy i wstawiamy na mały ogień, aby potrawa dusiła się. (Czas jest uzależniony od garnkow, jakie posiadamy).
Krok 2 - Ziemniaki duszone z tłuszczem foto
3
Potrawę nakładamy warstwami i spożywamy na ciepło. Zapewniam, że smakuje rewelacyjnie :)
Krok 3 - Ziemniaki duszone z tłuszczem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 03.07.2012 22:31
lubię takie dania
fijolek91 03.05.2012 13:11
uwielbiam:)
Anna146 03.05.2012 00:09
lubię takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak