Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwałkowujemy, tniemy na małe kwadraciki. Piekarnik nastawiamy na 170 stopni. Ciasto z wierzchu zwilżamy lekko mokrą ręką i wstawiamy do piekarnika na ok. 10 minut (w zależności od wielkości ciastek).
Po upieczeniu ciastka pozostawiamy do przestygnięcia. Następnie każde przekrawamy na pół, smarujemy środek masłem czekoladowym, wkładamy połówkę orzecha włoskiego i łączymy z drugą połową ciastka.
Doskonałe do kawy, herbaty czy też mleka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    mniam ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Szybko i smacznie. Pyszności.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !