Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuski poczęstunek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
masło czekoladowe 1/2 słoiczka
orzechy włoskie 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Francuski poczęstunek

Ciasto francuskie rozwałkowujemy, tniemy na małe kwadraciki. Piekarnik nastawiamy na 170 stopni. Ciasto z wierzchu zwilżamy lekko mokrą ręką i wstawiamy do piekarnika na ok. 10 minut (w zależności od wielkości ciastek).
Po upieczeniu ciastka pozostawiamy do przestygnięcia. Następnie każde przekrawamy na pół, smarujemy środek masłem czekoladowym, wkładamy połówkę orzecha włoskiego i łączymy z drugą połową ciastka.
Doskonałe do kawy, herbaty czy też mleka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 12.05.2012 23:42
Szybko i smacznie. Pyszności.
MagdaeM 02.05.2012 20:46
mniam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak