Sposób przygotowania

Jajka ugotowane wcześniej na twardo obieramy, 6 sztuk trzemy na tarce na średnich oczkach. 4 pozostałe ugotowane jajka siekamy w kostkę (dość drobną). Pietruszkę zieloną płuczemy obieramy z grubszych łodyżek i siekamy.
Do dużej miski przekładamy starte i posiekane jajka, dodajemy posiekaną pietruszkę, wbijamy dwa surowe jajka, dodajemy namoczoną wcześniej wyciśniętą z wody bułkę (bułkę można zastąpić kaszą manną). Całość dokładnie mieszamy do uzyskania w miarę jednolitej masy. Doprawiamy solą, pieprzem. Formujemy niewielkie klopsy lekko je spłaszczając. Następnie obtaczamy klopsy w bułce tartej. Smażymy na patelni na oleju na złocisty kolor.

Podajemy na ciepło z ziemniakami i surówką.
Smacznego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !