Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fettuccine maxi serowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1
ser cheddar 100 gram
ser gruyere 100 gram
śmietana 22% 150 gram
wino białe wytrawne 50 ml
natka pietruszki
makaron grube wstążki 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Fettuccine maxi serowe

Pokrój fileta z kurczaka na cienkie paski i podsmaz na patelni, az sie zarumienią. Dodaj pokrojony na drobną kostkę ser cheddar i gruyere. Kiedy ser sie rozpusci, wlej smietanę i wino. Gotuj przez ok.1 minute. Dodaj natkę pietruszki, sól i pieprz. Odstaw na bok. W międzyczasie podsmaż pieczarki na osobnej patelni. Bedą one słuzyły jako "posypka" przy podaniu. Ugotuj makaron fettucine według wskazówek na opakowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 27.07.2012 12:31
ciekawy przepis
Andysz 07.07.2012 08:36
super
Andysz 07.07.2012 08:36
super
Rafał10 01.07.2012 11:38
uwielbiam dania z piersią :)
Justyna28 21.06.2012 15:24
coś dla mnie:)
Kuchareczka2 13.05.2012 10:21
rewelacja
Cukiereczek13 11.05.2012 17:17
super :)
caralajna 02.05.2012 20:33
dobre, mocno serowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak