Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z gotowanej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 głowka
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat do smaku
koncentrat pomidorowy 2 małe słoiki
kiełbasa zwyczajna 500 gram
tłuszcz do smażenia
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z gotowanej kapusty

OPIS
Kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy sól, ziele angielskie oraz liść laurowy. Gotujemy do czasu, aż kapusta będzie miękka, odlewamy 2 szklanki wody w której gotowała się kapusta, a resztę odcedzamy. Kiełbasę zwyczajną kroimy w kostkę i podsmażamy dodając ostrą paprykę, sól i pieprz. Do odcedzonej kapusty wlewamy 2 szklanki odlanej wody, dodajemy podsmażoną kiełbasę, ketchup i koncentrat pomidorowy. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku przyprawą do bigosu, ostrą papryką, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 29.01.2014 20:48
bigos mogę jeść pod każdą postacią :)
fotoviderek 29.11.2013 07:22
Super bigosik :)
Wafelek2601 07.10.2013 08:34
Smakowity bigosik
adelajda 07.07.2013 18:44
smaczny bigosik
pajbek 13.06.2013 19:17
Dawno nie jadłam :-)
Kasnaj 17.02.2013 13:51
bigosik nasze polskie jedzonko :)
babi17 27.01.2013 16:05
bigos to co smakuje najbardziej
Jodaj 31.12.2012 11:47
uwielbiam :)
Dorian 30.09.2012 18:35
smaczny bigosik
kate.500 30.09.2012 18:31
pycha
Natalia40 20.07.2012 21:42
pyszny
Kas2 16.05.2012 22:44
apetycznie doprawiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak