Sposób przygotowania

OPIS
Kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy sól, ziele angielskie oraz liść laurowy. Gotujemy do czasu, aż kapusta będzie miękka, odlewamy 2 szklanki wody w której gotowała się kapusta, a resztę odcedzamy. Kiełbasę zwyczajną kroimy w kostkę i podsmażamy dodając ostrą paprykę, sól i pieprz. Do odcedzonej kapusty wlewamy 2 szklanki odlanej wody, dodajemy podsmażoną kiełbasę, ketchup i koncentrat pomidorowy. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku przyprawą do bigosu, ostrą papryką, solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    apetycznie doprawiony
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczny bigosik
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    bigos to co smakuje najbardziej
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kasnaj

    bigosik nasze polskie jedzonko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Dawno nie jadłam :-)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smaczny bigosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Smakowity bigosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Super bigosik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    bigos mogę jeść pod każdą postacią :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !