Sposób przygotowania

Makaron cannelloni gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy cebulę chwilę, dodajemy mielone mięso. Smażymy całość do momentu, gdy mięso będzie suche. Dodajemy pomidory pelati i koncentrat pomidorowy i dusimy przez 10 minut. Dodajemy zioła, sól, pieprz i odrobinę cukru, dusimy przez 5 minut. Sos musi być gęsty, konsystencji farszu mięsnego. Odstawiamy do ostudzenia. Farszem faszerujemy rurki makaronu i układamy w naczyniu żaroodpornym, wcześniej posmarowanego oliwą. W tym czasie przygotowujemy sos beszamel: masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę i smażymy na jasną zasmażkę. Rondelek zdejmujemy z ognia i nie przerywając mieszania dolewamy mleko, tak aby powstała gładka masa bez grudek. Gotujemy chwilkę, a następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Do sosu dodajemy 3 łyżki startego żółtego sera. Tak powstałym sosem zalewamy cannelloni, posypujemy resztą startego żółtego sera i zapiekamy w temp. 180 °C przez około 30 minut. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Proste i bardzo smaczne. Zapraszam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    Pysznie wygląda, a pewnie jeszcze lepiej smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    bardzo pyszne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    pysznie się prezentują
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !