Sposób przygotowania

Miękką margarynę utrzyj z cukrem pudrem (cukier należy zmielić lub użyc gotowego pudru), dodając w czasie ucierania po jednym ŻÓŁTKU i 3 łyżki sera. Ucierać mikserem. Na koniec dodać budynie w proszku i dokładnie wymieszać.

Białka jaj ubić na sztywną pianę, dodając szczyptę soli.

Gotową pianę delikatnie wymieszac łyżką z masą serową. Można dodac rodzynki (sparzone, oprószone mąką).

Masę wlać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą firmy (ja użyłam kwadratowej 25cmx25cm).

W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 100stC. Piec w temp. 175stC z termoobiegiem (2 pólka od dołu).

Po upieczeniu studzić ok.1-2 godz. w piekarniku, można delikatnie uchylić drzwiczki, ale nie otwierać, bo sernik opadnie.

Zimny sernik udekorowac polewą czekoladową.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    często piekę bez spodu...ale ten jaki równiutki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale śliczniutki :) wydaje się taki delikatny ... MNIAM
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Idealny!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    angelisiak

    dziękuję... Faktycznie - jest baaardzo puszysty, ale nie dodaję żadnej manny, mąki i innych dziwnych "ulepszaczy"... Równiutki jest po całości (nie licząc brzegów)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !