Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
gorzka czekolada 300 g
margaryna Kasia 125 g
jajko 6 szt
cukier puder 400 g
mąka 200 g
kakao 4 łyżeczka
Polewa:
gorzka czekolada 100 g
śmietana słodka 1/3 szk
cukrowe gwiazdki

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie

W kąpieli wodnej roztopić margarynę.
Czekoladę połamać na kawałki i dodać do margaryny.
Wszystko razem mieszać do momentu aż czekolada się rozpuści.
Masę przelać do miski, w której będzie miksowane ciasto.
Gdy przestygnie wsypać cukier puder oraz kakao i miksować.
Gdy cukier połączy się z czekoladą nadal ucierając dodawać na przemian po jednym jajku i mąkę.
Gotową masę przełożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 minut.
Po wyjęciu ciasta z piekarnika ostudzić je.
Ponownie nastawić małe garnczki do kąpieli wodnej, wlać śmietankę i dodać połamaną czekoladę.
Podgrzewać aż się czekolada rozpuści i połączy ze śmietanką, ale nie zagotuje.
Polewą polać ciasto i udekorować cukrowymi gwiazdkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 13.05.2013 18:42
Do twojej widomości brownie własnie jest wilgotne w środku. Mścisz sie za jeden komentarz prawdy ? Ja chociaż nie udaję anonimowego użytkownika jak ty .
13.05.2013 17:19
niestety ale ciasto nie wyszło, zakalec jak nic, i jeszcze zachwałki zdjęciem, fefe, Bogusia.
Beatris 16.03.2013 14:36
Ślinka cieknie na sam widok. Bardzo smakowicie wygląda.
wedith1 28.08.2012 21:01
Pęękne Ci wyszło to brownie:)
rjustysia 10.07.2012 09:55
Bardzo chętnie upiekę takie ciasto :)
smerfetka79 10.05.2012 10:00
czekoladowe pyszności
dwa pokoje z kuchnią 03.05.2012 00:31
pyszności !
parysek10 02.05.2012 16:42
świetny wypiek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak