Sposób przygotowania

W kąpieli wodnej roztopić margarynę.
Czekoladę połamać na kawałki i dodać do margaryny.
Wszystko razem mieszać do momentu aż czekolada się rozpuści.
Masę przelać do miski, w której będzie miksowane ciasto.
Gdy przestygnie wsypać cukier puder oraz kakao i miksować.
Gdy cukier połączy się z czekoladą nadal ucierając dodawać na przemian po jednym jajku i mąkę.
Gotową masę przełożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 minut.
Po wyjęciu ciasta z piekarnika ostudzić je.
Ponownie nastawić małe garnczki do kąpieli wodnej, wlać śmietankę i dodać połamaną czekoladę.
Podgrzewać aż się czekolada rozpuści i połączy ze śmietanką, ale nie zagotuje.
Polewą polać ciasto i udekorować cukrowymi gwiazdkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    świetny wypiek
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    pyszności !
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    czekoladowe pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo chętnie upiekę takie ciasto :)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pęękne Ci wyszło to brownie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ślinka cieknie na sam widok. Bardzo smakowicie wygląda.
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    niestety ale ciasto nie wyszło, zakalec jak nic, i jeszcze zachwałki zdjęciem, fefe, Bogusia.
  • -2
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Do twojej widomości brownie własnie jest wilgotne w środku. Mścisz sie za jeden komentarz prawdy ? Ja chociaż nie udaję anonimowego użytkownika jak ty .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !