Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, mleko troszkę podgrzać, żeby było letnie. Margarynę pokroić drobno i dodać to wszystko do mąki. Ze wszystkich składników prócz nutelli i syropu malinowego wyrabiać ciasto drożdżowe. Gotowe ciasto odłożyć do wyrośnięcia. Najlepiej w ciepłym miejscu. Kiedy ciasto wyrośnie brać go po trochu, wkładać do środka nutellę i formułować kluski. Uformowane kluski dać na parę np. w parowarze. Kiedy pampuchy będą już gotowe polać je syropem malinowym i takie podawać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    niebo w "gebie" ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    fajne te pampuchy ::)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    muszę je zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mariola7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !