Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, mleko troszkę podgrzać, żeby było letnie. Margarynę pokroić drobno i dodać to wszystko do mąki. Ze wszystkich składników prócz dżemu wiśniowego i margaryny do smażenia wyrabiać ciasto drożdżowe. Gotowe ciasto odłożyć do wyrośnięcia. Najlepiej w ciepłym miejscu. Kiedy ciasto wyrośnie brać go po trochu, wkładać do środka dżem wiśniowy i formułować kluski. Uformowane kluski dać na parę np. w parowarze. Margarynę stopić na ogniu i polewać nią kluski. Na koniec posypać je cukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Jak ja ich dawno nie robiłam... ale muszę przyznać że o nadziewanych dżemem jeszcze nie słyszałam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    chelsi

    ja zawsze jadłam bez nadzienia z jogurtem truskawkowym ^^
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mariola7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !