Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy Zosi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej do smażenia
mąka 2,5 szklanki
maślanka 0.5 litra
cukier 2 łyżki
jaja 2
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy Zosi

Jaja roztrzepać z maślanką i cukrem, dodać mąkę i wyrobić ciasto. Następnie dodajemy szczyptę soli i sodę. Wyrabiamy jednolitą masę. Następnie rozgrzewamy tłuszcz na patelni i robimy placuszki, nakładamy ciasto łyżką na patelnię. Racuszki podajemy ciepłe posypane cukrem pudrem bądź ulubionymi konfiturami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.06.2017 07:30
bardzo lubię racuchy
Jagódka77 11.08.2014 18:03
pyszne te racuchy
wlicka 01.03.2013 20:12
smacznie wygladają:)
Fiffi 04.11.2012 21:41
smakowicie wyglądają
Dorian 31.08.2012 13:15
smaczne
smakoszek 03.07.2012 20:09
super
manaika 19.05.2012 21:47
pycha
Emiliozo 11.05.2012 23:43
zosia nieżle smaży
aga130982 09.05.2012 09:23
super
cukiereczek 07.05.2012 08:51
lubie to
irenka 05.05.2012 11:54
pyszne,lubię
Betka 05.05.2012 07:22
fajne;)
EWI 02.05.2012 14:29
mniam
patusia 02.05.2012 14:02
Oj, uwielbiam racuszki :)
agunesu 02.05.2012 13:21
pyszne racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak