Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Cebulę siekamy i podduszamy na tłuszczu. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę oraz pokrojony w kostkę lub paseczki filet z kurczaka. Całość podsmażamy. Kiedy warzywa będą miękkie podlewamy je bulionem. Dodajemy groszek zielony (mrożony lub świeży) oraz brokuł podzielony na niewielkie różyczki. Zagotowujemy, zaprawiamy śmietaną. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron podajemy z przygotowanym sosem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    lubie takie potrawy z kurczaka
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !