Sposób przygotowania

Ogórki pokroić w plastry, nie obierać ze skórki. Zrobić zalewę na 1 1/2 lita wody, dodać ocet, cukier, sól i zagotować. Następnie odstawić do wystudzenia. Ogórki pokrojone w plastry włożyć do słoików i następnie włożyć przyprawy do każdego litrowe słoika po 3 ziarenka pieprzu, po 2 ziela angielskie, 1 liść laurowy, szczyptę gorczycy i zalać je zalewą. Słoiki zakręcić mocno i pasteryzować ok 10 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    uwielbiam takie :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    świetna jako dodatek do obiadu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    robie bardzo podobną
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    robie bardzo podobną
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    swietna
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    tez taka robie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka107

    ,mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka107

    ,mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka107

    ,mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !