Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka orzechowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
margaryna 200 g
sól szczypta
orzechy włoskie 50 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka orzechowe

Margarynę posiekać razem z mąką, orzechami i solą. Zagnieść ciasto na jednolitą masę. Później rozwałkować na grubość ok. 3 mm i wykroić foremkami różne kształty.
Piec ok. 12-15 minut w 175 stopniach.
Można udekorować lukrem i orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 18.08.2012 00:06
Proste i szybkie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak