Sposób przygotowania

Zaczynamy od grochu , myjemy i oczyszczamy, zalać woda i zagotować , zostawić na 30- 40 minut w wodzie . Następnie wkładamy mięsko kostkę rosołową i gotujemy aż groch się rozgotuje około 30 minut na bardzo małym ogniu by się nie przypalił dodajmy liścia ziele angielski , majeranek około 1 łyżeczki , i jak groch zmiękł nawet się rozgotował dodajemy ziemniaki i gotujemy jeszcze 10 minut , boczek i cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na oliwie dodajemy do zupy całość dobrze doprawiamy solą , magą i pieprzem .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    super zupka!
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Super jest taka zupa-dawno nie robiłam a bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !