Sposób przygotowania

Margarynę roztopić, dodać kakao i posiekane orzechy. Wiśnie (najlepiej z kompotu, mały słoik) odsączyć dobrze z soku (najlepiej wylać na sitko kilka godzin wcześniej) a następnie pokroić na pół lub 4 części.
Jajka ubić z cukrem na sztywną masę (jak na biszkopt) a następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Dodać następnie po trochu ostudzoną masę kakaową i delikatnie wymieszać, na końcu dodać pokrojone wiśnie - z nimi najlepiej już wymieszać ciasto dużą łyżką.
Ciasto przelać do małej formy do babki lub keksówki i piec ok. 50 minut w temp. 180stopni do suchego patyczka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    doniiiaaa

    pyyycha :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    uwielbiam czekoladowe ciasta!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    smakowite
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    super i z wisienkami mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !